Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 4

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: Журналістський канал

МИРГОРОДЩИНА ВИХОВАЛА ЗАСЛУЖЕНОГО

На чемпiонаті України з гирьового спорту серед дорослих та юнiорiв, що пройшов у Кіровограді, за збiрну команду Полтавської областi виступило 8 наших землякiв, вихованців Миргородської районної ДЮСШ «Колос». А перед початком змагань вiдбулася приємна подiя — керiвникові фiзичного виховання Хомутецького ветзоотехнiкуму Сергiєві Отиську було вручено посвiдчення «Заслужений тренер Украни» з гирьового спорту. Почесне звання присвоєно за пiдготовку спортсменiв високого класупризерiв чемпiонату свiту серед дорослих.

Із такої нагоди його вихованці хіба могли знову не порадувати свого наставника? У ваговiй категорiї до 60кг Сергiй Юрченко виборов третє мiсце серед юнiорiв, а Олександр Пузiй став четвертим.

У ваговiй категорiї до 65кг зiйшлося троє наших: Ігор Гавришко, Сергiї Силка i Нарiжний. Ясна річ, на висотi виявився Ігор, ставши першим i серед юнiорiв, i серед дорослих. Сходинкою нижчеСергiй Силка, а Сергiй Нарiжний шостий серед юнiорiв.

У ваговiй категорiї до 70кг Євген Струцький виборов трете мiсце серед юніорів, лише два очка недобравши до нормативу майстра спорту України. Iван Дьомiн чемпiон України у ваговiй категорiї до 90кг .Саме вiн та Ігор Гавришко увiйшли першими номерами до збiрно команди України на участь у чемпiонатi свiту в Афiнах (Грецiя).

Олексій Полив’яний 

30 червня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: Журналістський канал

НА ПЕНТА–ТРИК ЯКІВЦЯ В ОПУХЛОГО ПІВДЮЖИНИ
Черговий, сьомий, тур першості Миргородського району з футболу суттєвих змін у становище лідируючої групи не вніс, зате пройшов під знаком гострої конкуренції претендентів на звання кращого бомбардира принаймні того ігрового дня. Володимир Яківець із савинцівської «Олімпії» п’ять разів успішно завершив зусилля свої і партнерів взяттям воріт хомутецького «Старту» на його полі, оформивши пента-трик. А підсумковий результат 6:0 на користь «Олімпії». Ще один м’яч додав Костянтин Шеремет.
На гол більше(подвійний хет-трик) за Володимира Яківця забив Михайло Опухлий(«Колос», Великі Сорочинці) теж на виїзді команді ДЮСШ «Колос»-«Агротех-Гарантія»(Комишня). Ще в трьох випадках авторами голів стали інші футболісти з Великих Сорочинців – двічі Микола Дяченко і раз Сергій Пархоменко. У юних відзначився Руслан Кулик. Отже, 9:1 на користь гостей.
По-гросмейстерськи розібралися з господарями –  командою СФГ «Татарчук» (Зубівка) фактичні лідери змагання СК «Петрівці», «відвантаживши» зубівчанам 5 штук від Олександра Назаренка(хет-трик), Юрія Баштового і Олександра Осипенка без відповіді. Продовжив переможну ходу і «Хлібороб-Ліс»(Шахворостівка), вдома не залишивши шансів біликівському «Променю» – 7:1. Дублі на рахунку Володимира Онопрієнка і Сергія Погорілого, а Віталії Сидоренко і Гайдар та Андрій Коваленко вражали ворота гостей по разу. Гол у відповідь провів Ігор Рурченко.
Чинний чемпіон району «Нива»(Попівка) здолала на чужому полі ФК «Зуївці» – 4:2(Сергій Криворотько і Володимир Страшко забивали за господарів, Дмитро Дубницький, Євген Іванченко, Руслан Діденко, Сергій Павлинов за гостей).
Також «Промінь» переграв дома «Старт» - 2:0(Іван Горбатов – автогол, Олександр Франкевич).
Тож очолює турнірну таблицю все те ж тріо: відповідно «Колос»(Великі Сорочинці), СК «Петрівці» і  «Хлібороб-ліс».
Володимир Гришко, голова районної федерації футболу

23 червня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: Журналістський канал

«ОЛІМПІЯ» ВІДРОДЖУЄТЬСЯ
Зазвичай у селі Савинцях Миргородського району Трійцю, по-народному зелені свята, відзначають великим гуртом, наснажуючись на небавом грядущі жнива синергетикою участі в спільному і магічному віддавна дійстві. Але цьогорічні торжества яр-зілля перевершили масовістю та ентузіазмом усі попередні. Причиною тому теж своєрідна магія – футбольного м’яча!
Ще в кінці зими тут новообраний сільський голова Олександр Тищицький, заручившись потужною підтримкою депутата районної ради, директора ТОВ «Савинці» Тетяни Ситник на радість місцевої молоді допомогли відродити футбольну команду «Олімпія», яка вже взяла участь у відкритій першості Миргородщини з футзалу та виступає зараз у чемпіонаті району з класичного футболу.
Причому місцева громада не забула, що цьогоріч якраз минає 35 років із часу заснування колективу «Олімпії», котрий здобував славу і перемоги на районному і навіть обласному рівнях. Із нагоди досить солідної дати в рідні пенати злетілись звідусіль на запрошення організаторів колишні голкіпери і беки, хавбеки й інсайди, форварди-бомбардири, щоб пліч-опліч, як кілька десятиріч тому, постати одним футбольним колективом-монолітом хай і в товариському герці проти таких же ентузіастів-ветеранів «Променя» із села Зуївців. Люду зібралося на побачення з юністю цих уже солідних чоловіків  густо-прегусто – не менше півтисячі. За «Олімпію» виступали Свиридов, В.Міщенко, Камінський, Марченко, Третяк, Гаюн, І.Костенко, Тенах, Харченко, Рєзник, Отришко, Стешенко, О.Міщенко, Ворохоба, Тулинський, В.Костенко, Ситник під орудою тренера Петра Решітька. Їм опонували Віталій Йощенко, Онищук, Цибенко, Фурсенко, Хазай, Страшко, Л.Юдько, Володимир Йощенко, Горбань, Коломієць, Чапленко, Різницький, Горбик, Левоненко, яких напучував наставник Григорій Коломієць. Роль третейського судді виконував їхній товариш і ровесник, арбітр національної категорії, нині директор районної ДЮСШ «Колос» Володимир Гришко. У грі трапилося все, за що так пристрасно й самозабутньо люблять футбол мільйони вболівальників: красиво забиті голи, не реалізовані пенальті, потужні удари, хитромудрі комбінації і зразкова техніка володіння м’ячем. Словом, нинішньому поколінню аматорів шкіряного м’яча наочний приклад. Лише на останніх секундах зустрічі зуєвецьким ветеранам вдалося зрівняти рахунок – 3:3! А як доброзичливо і шалено підтримувала публіка кожну вдалу дію ветерана незалежно від того, який колектив він репрезентував!
По закінченню гри голова районної федерації футболу Володимир Гришко за дорученням відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації та районної організації ВФСТ «Колос» нагородив Почесними грамотами всіх учасників зворушливої зустрічі на зеленому полі, а сільському голові Савинців Олександру Тищицькому та  директорові ТОВ «Савинці» Тетяні Ситник вручив подяки. Ветеран команди «Олімпія», знаний на Миргородщині футболіст-голкіпер Микола Свиридов у свою чергу за дорученням керівника тамтешнього сільгосппідприємства Тетяни Ситник також офірував усім нев’янучим ветеранам преміальні.
Затим для іменинників місцеві самодіяльні артисти під стать футболістам продемонстрували і свій високий клас, глибокі знання народних звичаїв і обрядів. Світлі спогади, воскреслі миттєвості незабутньої молодості зігрівали обидві футбольні родини за святковим столом. Висловлювалася надія, що за допомогою таких керівників, як Олександр Тищицький і Тетяна Ситник відродиться й українське село. Завершилися зелені свята й футбольне дійство календарним поєдинком на першість району між савинцівською «Олімпією» і ФК «Зуївці», в якому господарі виявились сильнішими – 3:0.


Олексій Полив’яний

23 червня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: Журналістський канал

До уваги виборців міста і району! Відкрито громадську приймальню депутата Полтавської обласної ради Микійчука Володимира Пилиповича за адресою: м. Миргород, вул.Троїцька, 55, у приміщенні гуртожитку Миргородського державного художньо-промислового коледжу ім. М.В.Гоголя.

9 червня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: Журналістський канал

Про стан готовності сільськогосподарських товаровиробників району до збирання врожаю ранніх зернових культур та готовність сертифікованих зернових складів до приймання зерна врожаю 2011 року від суб’єктів господарської діяльності.

Шановних користувачів нашого сайту відразу можемо завірити, що працівники сільськогосподарських підприємств Миргородщини приклали практично всіх зусиль, щоб ефективно і в стислі терміни провести весняну сівбу й належно підготуватися до збирання вирощеного урожаю 2011 року.

Зрозуміло, що найвищою метою для хлібороба завжди є організоване і якнайшвидше проведення жнив із мінімальними втратами зерна. А

підготовка до жнив, збирання майбутнього врожаю нині непроста. Із першого ж дня весняної кампанії на наших полях стояла переважно суха та аномально жарка погода, не пролилося, власне, жодного дощу! Як же це негативно вплинуло на ріст і розвиток зернових культур, від чого господарства зазнають значних втрат.

Район, власне, сівбу закінчив, приступивши доглядати просапні культури.  Підготовка ж до жнив триває само собою.

Яка ж площа в наших господарствах до збирання зернових з кукурудзою цьогоріч? Усього вона складає  48952 га, в тому числі ранніх культур 18452 га.

  Крім того, озимого ріпаку 961 га. Озимої пшениці 12008 га,  озимого жита 509 га, озимого ячменю 464 га. Площа до збирання ярого ячменю - 3809 га, ярої пшениці - 251га, вівса - 680 га. Зернобобових - 731 га,  в т.ч гороху  703 га. Круп’яних культур – 666 га. Кукурудзи на зерно –  30500 га, соняшнику –   на площі 8904 га, сої –  9521 га, кукурудзи на на силос 1677 га.

На косовицю і обмолот хлібів урожаю 2011 року в сільгосппідприємствах району вийде 79 зернозбиральних комбайнів, у т.ч. вітчизняного виробництва –  48, іноземного –  31. Жниварок валкових – 14, бобових – 10. Планується залучити з-за меж району 9 комбайнів на площу 2060 га. Тобто на ланах Миргородщини у жнивах-2011 буде брати участь 88 зернозбиральних комбайнів, зокрема в с/г підприємствах – 71, сільських фермерських господарствах та інших – 8. Планується залучити з інших регіонів 9. Середнє навантаження на один зернозбиральний комбайн цього року складає 233 га при площі 18452 га. Це не велике навантаження. У 2010  році воно було 311 га.       Зазвичай той керівник, який завчасно подбав і постійно дбає про зернозбиральну техніку, принагідно користуючись і залученою, той виграє вдвічі: раніше збере і значно менше зазнає втрат. Зауважимо, що зараз на допомогу зернозбиральні комбайни запросто можна найняти як за межами району, так і області(маємо адреси та телефони фірм).

Де наполегливо готуються до жнив цьогоріч? У ТОВ»УкрЛатАгро»,  ДГ ім. Декабристів, АОПП “Великосорочинське”, ТОВ «Агротех – Гарантія», ТОВ «Промінь-Приват», ПОСП»Батьківщина» та інші, де керівниками Панков І. К., Цибенко К. І., Харченко М. І.,  Троцько О. М.,  Михайленко В.П., Віташ М.С.      Отож  на сьогоднішній день відремонтовано близько 94% комбайнів, 92% тракторів з тих, які будуть задіяні у жнивах.

Скажемо і про оновлення парку зернозбиральних комбайнів. Їх у 2010році придбано 5(іноземного виробництва).

Щоб підвищити продуктивність зернозбиральних комбайнів, довести до необхідної вологості зерна, нам необхідно максимально використати роздільний метод збирання.

А щоб довести зібраний врожай до необхідної товарної кондиції, в господарствах району наявні 20 одиниць зерноочисної  техніки, в т.ч. типу ЗАВ всіх марок 13.

Немаловажним  в успішному проведенні жнив є  забезпеченість ПММ.

За оперативними даними наявність дизпалива на сьогоднішній день складає   520 тонн при потребі близько 800 тонн(червень-липень). Ціни  на пальне за  останній місяць піднялися, і тому значно виграв той, хто заздалегідь подбав про запас ПММ на період жнивних робіт.

І на даний час проводиться технічний огляд тракторів та с-г машин.

Під час жнив необхідно приділити велику увагу охороні праці людей, зайнятих на жнивному та кормозаготівельному комплексі. Збіг робіт, велика кількість техніки і людей, які працюватимуть на збиранні зернових культур та заготівлі кормів, усякі об’єктивні та суб’єктивні обставини можуть призвести до травмування людей, уникнути чого – надзавдання керівному складу.

Тож із метою підвищення рівня охорони праці, безпечного проведення збирання зернових культур вважаємо і рекомендуємо керівникам та спеціалістам господарств вжити необхідних конкретних заходів. Сюди входить         організація відповідного харчування і обслуговування в полі .

Управління агропромислового розвитку райдержадміінстрації спільно з пожежною інспекцією розробило спільні заходи щодо забезпечення протипожежного захисту зернових, технічних культур від пожеж у 2011році. Проводяться спільні перевірки представниками органів державного пожежного нагляду та спеціалістом з охорони праці управління АПР стану вибухопожежної, техногенної безпеки та охорони праці на зернозаготівельних та зернопереробних підприємствах.

Також хотілося звернути увагу на токове господарство. В кого ще не відремонтовані та не пройшли повірку ваги, терміново це зробіть!

На даний час на території Миргородського р-ну працює 5 сертифікованих складів :

1.Миргородський комбінат хлібопродуктів №1 є дочірнім підприємством ДАК “Хліб України”. Директор Опанасенко І.І. Потужність складських зерносховищ 58 тис. тонн. Готовність до приймання урожаю 2011року 90%.

2.ТОВ СП “Нібулон”, філія “ Ромодан”. Директор Мартиненко Р.І. Потужність складських приміщень 76,864 тис.тонн. Готовність до приймання урожаю 2011року 100%.

3.ТОВ “Грейн інновейшен системз”. Директор Бондарець І.В. Готовність до приймання урожаю 2011року 100%.(елеватор «Агротех-Гарантії).

Повністю готові без зауважень комісії – ТОВ СП “Нібулон” та ТОВ “ГІС”.

4.ТОВ “Миргородський елеватор”. Директор Сосновчик В.Ф. Потужність складських зерносховищ 150,2 тис. тонни. З них 120 тис. елеватор, 30 тис. тонн складських приміщень. Готовність до приймання урожаю 2011 року  всього 80,6 тис. тонн. З них 65- елеватор, 15 тис. тонн складських приміщень.

5.Міжгосподарський комбікормовий завод.  Директор Мельник О.І. Завершуються роботи по дегазації. Готовність 100%.

Для визначення готовності сертифікованих складів до приймання  та зберігання зерна урожаю 2011 року у районі створена комісія в складі: представника Полтавської обласної ДХІ Назарової Г.І., представника державної інспекції з карантину рослин  Надтоки І.Н., головного державного інспектора якості та формування регіональних ресурсів с/г продукції  Македон О.П. Перевірки будуть здійснюватися згідно з доведеним графіком:

31.05.2011 - ТОВ “ГІС”.

10.06.2011 - Міжгосподарський комбікормовий завод.

15.06.2011 - ТОВ “Миргородський елеватор”, дільн. “Гоголево”

20.06.2011 - ТОВ “Миргородський елеватор”.

21.06.2011 - ТОВ “Миргородський елеватор”, дільн. “Сагайдак”.

21.06.2011 - ТОВ  СП “Нібулон”, філія “ Ромодан”.

 

Перший заступник голови райдержадміністрації  Микола Григоренко

Начальник управління АПР                                          Юрій Головко

9 червня 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Журналістський канал

Боротьба самбо

БРОНЗА ВИСОКОЇ ПРОБИ

На чемпіонаті України серед юнаків і дівчат 1997-1998 років народження, який пройшов у м.Феодосії(Автономна республіка Крим), представники Миргородської районної ДЮСШ «Колос» під орудою тренера першої категорії Сергія Голінки(с.Великі Сорочинці),  захищаючи честь Полтавської області, посіли місця в першій десятці. Більше того, Валерія Бойко(вагова категорія 28 кг) посіла третє призове місце. Єдина медаль для Полтавщини. Юлія Харченко(32 кг) – сьома, Руслана Ажажа(38 кг) – восьма.

Володимир Гришко, директор районної ДЮСШ «Колос»   

2 червня 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Журналістський канал

ГАРТУЙСЬ, ЩОБ ПЛІДНО ПРАЦЮВАТИ

Упродовж останнього десятиріччя в ПТУ№44 м.Миргорода проводиться учнівська спартакіада з 8-ми видів спорту в юнаків і 7-ми у дівчат. Це біг 100м юнаки і 60м дівчата; стрибок у довжину з розбігу; метання гранати; крос 1000м у юнаків і 500 м у дівчат. Залік по трьом кращих результатах. Легкоатлетичний крос 500 м юнаки і 300 м дівчата. У залік іде 10 кращих результатів. А ще волейбол, баскетбол, шахи, шашки та настільний теніс – по 2 учасники.

23 навчальні групи розподілені на підгрупи.

Юнаки: 1-ша – 11 електрики, столярі, трактористи, кухарі; 2-га – 21 електрики, 31 електрики, кухарі, мулярі; 3-тя – 21 ТШМП, 22 електрики, 25 мулярі, 24 кухарі; 4-та – 1 ТШМП, 2 електрики, 4 кухарі-бармени. 

Дівчата: 1-ша – 11кухарі,кравці, 21 кухарі, 31 кухарі; 2-га – 3 перукарі, 4 кухарі-бармени, 31перукарі, 23 перукарі.

27 травня на засіданні фізкультурно-спортивного активу ПТУ№44, куди входять фізкультурні організатори 20 груп. Було підбито підсумки спартакіади навчального закладу за 2010-2011 р.р. та затверджено результати змагань. А вони такі:

ЮНАКИ. 1-ша підгрупа. 1. 11електрики(майстер виробничого навчання Наталія Шумська). 2. 11 столяри(Олександр Косів). 3.11ТМШП (В’ячеслав Глушач). 2-га підгрупа. 1. 31 муляри(Віра Іванченко). 2. 31 кухарі(класний керівник Любов Полтавська). 3 21 електрики(Сергій Рудик). 3-тя підгрупа. 1. 21ТМШП(Володимир Мілько). 2. 22 електрики(Володимир Гребенюк). 3. 24 кухарі(Лариса Микільченко). 4-та підгрупа. 1. 2 елктрики(Володимир Цибулько). 2.1 ТМШП(В’ячеслав Мокрій). 3.4 кухарі-бармени(Наталія Рудик).

ДІВЧАТА. 1-ша підгрупа. 1. 21 кухарі(Лариса Петренко). 2. 11 кухарі(Ольга Василенко). 3. 11 кравці(Галина Таран). 2-га підгрупа. 1. 3 перукарі(Світлана Бойко). 2. 23 перукарі(Валентина Тимощук). 3. 4 кухарі-бармени(Наталія Рудик).

Кращими спортсменами ПТУ№44 визнано Юлію Дейну(21 кухарі), Анастасію Марченко(4 кухарі), Наталію Черній, Наталію Коровайну, Яну Сидоренко (11 кухарі), Валентину Воронову(31 перукарі), Дениса Залівіна(4 кухарі), Анатолія Гнутова, Максима Середу(31 мулярі), Олексія Радченка, Максима Назимка, Сергія Ткаченка(2 електрики), Костянтина Потапова(21 кухарі), Дмитра Гончаренка, Олександра Якименка(11 електрики), Ярослава Миро ненка(11 кухарі), Максима Лисенка(31 електрики), Юрія Кондратенка, Сергія Рудченка(31 кухарі). Саме ці спортсмени захищали честь збірних команд ПТУ№44 м.Миргорода в 13 спартакіаді ПТНЗ Полтавської області. Віншування переможців та призерів змагань відбудеться на святі «Останнього дзвінка» 29-го червня.

Анатолій Бондаренко, керівник фізичної підготовки ПТУ№44 м.Миргорода     

2 червня 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Журналістський канал

ЗАГУДІВ ДВОМА ХЕТ-ТРИКАМИ

Минулої суботи третій тур першості району з футболу, а це більш ніж чверть її дистанції, не залишив статус-кво в турнірній таблиці. Два лідери таки продовжили свою переможну серію, а третій спіткнувся. Власне, успіхи спортивного клубу «Петрівці» на загал  нікого не дивують, як і тріумфальна хода великосорочинського «Колоса» також. Вони взяли максимум можливого – по 9 очок на старті. Петрівцівські футболісти знову продемонстрували майстер-клас для ДЮСШ«Колос»-«Агротех-Гарантія»(Комишня) – 5:1 на користь досвідчених гравців. «Колос»(Великі Сорочинці) у своєрідному дербі виявився сильнішим дома за «Олімпію»(Савинці), перемігши її – 2:0. Зате  СФГ «Зубівка»  вперше зазнало гіркоти поразки, причому дома і досить болісної –1:5 від шахворостівського «Хлібороба-Лісу», який після холодного душу у Великих Сорочинцях виграв другий поспіль поєдинок. 

Можна сказати, програмовано, хоч і не з вельми переконливим рахунком 3:2,  взяв 3 очка футбольний клуб «Ромодан» у поєдинку з «Променем»(Білики). Власне, і «Нива»(Попівка) очікувано виявилася кращою в гостях у футбольного клубу «Комишня», здолавши його – 4:0. Гра футбольний клуб «Зуївці» - «Старт»(Хомутець) перенесена через участь футболістів останньої команди в обласній спартакіаді.

А в матчі 10-го туру, який відбувся минулої середи, футбольний клуб «Комишня» обіграв дома хомутецький «Старт» - 9:0. Шість голів забив Олександр Гудов(тобто два хет-трики), встановивши рекорд результативності в першості району.    

Володимир Гришко, голова районної федерації футболу 

27 травня 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Журналістський канал

ХВАЦЬКІ РОМАНИ

Особисто-командний турнір із шахів у залік спартакіади школярів м.Миргорода, в якому взяло участь 12 команд(одна із с.Зубівки) і 40 гравців, закінчився тріумфом представників гімназії ім.Т.Г.Шевченка. Колектив-1 цього навчального закладу набрав 19 очок і виборов чемпіонське звання. Особиста першість за Романом Яременком – 6,5 очка в 7-ми турах за швейцарською системою. Тезко переможця Гранько(ЗОШ№9) з 6-ма очками другий, як і його колектив-1(16 очок). Третій приз у Олександра Конюшенка теж із першої команди ЗОШ№9(5,5 очка). Юні шахісти Зубівського НВК із 15,5 очками здобули «бронзу». Найбільше очок вніс у копилку сільської команди Артем Халітов – 5(5-те місце в особистому заліку). Четвертою командою стали шахісти «Гелікону» - 14 очок; п’ятою – представники ЗОШ№5-1 із 13-ма очками.

Серед дівчаток найкращий результат у Олександри Кривко(гімназія ім.Т.Г. Шевченка-1)– 4,5 очка. У Влади Ставицької(«Гелікон») такий же набуток, але гірший коефіцієнт. Вона друга. 3-тє місце за Мариною Скляр(гімназія ім.Т.Г.Шевченка-2) – 4 очка.

Олексій Полив’яни

26 травня 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Журналістський канал

ЮНЬ НАСТУПАЄ

Міський шаховий турнір(23 учасники) у травні став примітним через гучний успіх молодшого покоління. Горішні місця посіли першорозрядники-школярі Роман Гринько – 7 очок із 7 можливих(швейцарська система) і його тезко Яременко – 5 очок, друге місце. Стільки ж і у ветерана миргородських шахів Василя Джуня – третя сходинка з гіршим коефіцієнтом. Далі з тими ж 5-ма очками кандидат у майстри Микола Романів із Петрівців і його земляк першорозрядник Роман Гусейнов.

Олексій Полив’яний 

26 травня 2011


... 4


  Закрити  
  Закрити